Курсеви

Овде можете да ги најдете курсевите кои се подготвени за Робокид, електроника и компјутерски науки.

.

LEGO MINDSTORM EV3 - MK

LEGO Mindstorms EV3 е комплет за роботи од третата генерација во...

Види повеќе
.

Вежби со LEGO EV3

Овој практичен курс е дизајниран да ги научи почетниците...

Види повеќе
.

Практични примери со LEGO EV3

Курсот "Практични примери со LEGO EV3" е курс што има...

Види повеќе
.

Сензори во LEGO EV3 со практични примери

Курсот "Сензорите на LEGO EV3 со практични примери"...

Види повеќе
.

Вовед во програмирање

Овој курс служи како вовед во програмирање со цел да се разбере...

Види повеќе
.

Вовед во електроника

На овој курс ќе имате можност да ја запознаете областа на...

Види повеќе
.
.
.
.
.

#ReLOaD

Оваа платформа е изградена како дел од проектот Robokid на YEP, и се спроведува во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 е финансирана од Европската унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Содржината на оваа платформа, како и позициите презентирани во неа, се исклучиво одговорност на организацијата YEP и тие на ниту еден начин не ги одразуваат ставовите на Европската Унија (ЕУ) или Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Copyright © 2024 Robokid | Powered by YEP