Роболига 2022

RoboLiga се одржува за прв пат во нашата земја, организирано од здружението Платформа за Зајакнување на Mладите (YEP) Гостивар. На натпреварот ќе бидат вклучени ученици од основните училишта на град Гостивар, 6 и 7 одделение. Подолу ќе ја видите списокот на победници од главниот натпревар, победниците на прелиминарните натпревари во училиштата и списокот на учесници во лигата.

.
.
.
.
.

#ReLOaD

Оваа платформа е изградена како дел од проектот Robokid на YEP, и се спроведува во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 е финансирана од Европската унија (ЕУ), а ја спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Содржината на оваа платформа, како и позициите презентирани во неа, се исклучиво одговорност на организацијата YEP и тие на ниту еден начин не ги одразуваат ставовите на Европската Унија (ЕУ) или Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Copyright © 2024 Robokid | Powered by YEP